Am finalizat luni, 30 august, provocarea #30DaysNoSugar – seria a III-a pe grupul Dietetica – Dr. Lavinia Melania Bratu.

Citind aceasta afirmatie considerati probabil ca provocarea a fost sa renunt la zahar procesat…

A fost si aceasta o provocare, dar nu atat de mare pe cat a fost urmatoarea…

Reala provocare pentru mine a fost sa ma responsabilizez sa scriu membrilor grupului Dietetica in fiecare zi pe parcursul lunii August, cate un gand, o constientizare, un mesaj de motivare si / sau de inspiratie.

I-am recunoscut intr-o zi partenerei mele de responsabilizare, faptul ca este mai greu sa scriu zilnic in incercarea de a aduce grupului un strop de inspiratie, motivatie, decat sa fiu angrenata in demersul propriu-zis #farazahar…

Am primit acest DAR (darul de a scrie zilnic) din partea Laviniei Bratu ca pe o responsabilitate fata de ea, fata de mine insami si fata de membrii grupului, o responsabilitate benefica mie si aducatoare deopotriva de motivatie, inspiratie si evolutie.

M-am surprins gafaind in anumite zile, chiar daca sunt obisnuita cu scrisul, am grupul meu, ma implic zilnic in sustinere si motivare. Dar faptul ca a fost un mediu nou, diferit celui creat in Grupul meu, cred ca a adus mai multa greutate. In grupul creat de mine sunt ACASA… in Dietetica m-am aventurat pe un taram total necunoscut…

Si mai este si faptul ca prin responsabilizarea membrilor grupului era normal sa ma responsabilizez si pe mine si sa duc la bun sfarsit adevarata provocare – cea de a renunta la dulce si la zahar procesat (macar pentru 30 de zile). Cum altfel as fi putut sa apar zilnic in fata lor … daca eu insami nu imi asumam provocarea asa cum se cuvine…

#nosugar este provocator. A renunta la dulciuri si la zahar alb procesat poate parea o nebunie, dar este un pas urias facut catre sanatate… Ceea ce imi scapa inca sunt toate denumirile sub care apare zaharul ascuns prin produsele alimentare. Si aici ma aflu zilnic intr-o provocare, citind etichete si incercand sa aleg produsele corespunzatoare.

Eu continui #farazahar, iar voi daca citind aceste randuri simtiti inspiratie, va invit sa incercati aceasta provocare. Resursele grupupului Dietetica sunt extraordinare.

Si va invit sa participati la provocarile viitoare! Sunt chiar curioasa ce va incepe din 15 Septembrie 🙂

Dr. Lavinia Bratu – Provocae #30daysnosugar

Pagina personala – Dr. Lavinia Bratu

Dietetica – Dr. Lavinia Bratu

Canal Youtube – Lavinia Melania Bratu