8 reguli pentru o viata mai buna Bahar Yilmaz.

Bahar Yilmaz este un autor german, care lucreaza si ca mentor spiritual. Am urmarit-o pe Bahar Yilmaz in cadrul unui Flow Summit organizat de Younity România si din discursul sau am extras aceste 8 reguli considerate de autoare a ne imbunatatii considerabil viata.

The worst first / ce este mai rau la inceput; incepi sa faci ce ai de facut incepand cu lucrurile cele mai grele si lasandu-le pe cele usoare la sfarsit; rezolva mai intai lucrurile amanate (fie pentru ca sunt dificile, fie pentru ca nu iti plac pur si simplu) si satisfactia rezolvarii lor va fi mare, generand o energie pozitiva pentru a rezolva si restul de lucruri necesar a mai fi rezolvate.

Abordeaza intotdeauna o atitudine sanatoasa si sicera; este foarte important sa impui limite si sa iti dezvolti capacitatea de a refuza si de a spune „nu”. Trebuie sa renunti la ideea ca este musai sa multumesti pe toata lumea; ca este musai sa spui „da” de rusine sau din prietenie; nu te aflii aici pentru a fii pe placul tuturor ci pentru a fi tu insuti pe cat posibil multumit;

Nu trebuie sa cauti permanent iubirea si recunostiinta cuiva; este mai important sa fi pe placul tau, decat sa fi pe placul tuturor celorlalti; in fiecare zi trebuie sa faci tot posibilul sa fii tu insuti pentru a inceta sa mai fi frustrat, nemultumit, nesatisfacut; cautand permanent iubire si recunostiinta iti vei modifica comportamentul intr-atat incat uneori vei uita sa mai fi TU; trebuie sa intelegi ca indiferent ce ai face, intotdeauna vor fi imprejurul tau oameni nemultumiti, mai ales atunci cand incetezi sa mai fi previzibil, si incercand sa faci tuturor pe plac pentru a le obtine iubirea, recunostiinta, voia, vei sfarsi prin prin a fi inclusiv tu nemultumit; retine faptul ca este important sa mergi intotdeauna pe drumul tau si sa pui capul pe perna in fiecare seara multumit pentru ca nu ai incetat sa fi tu insuti;

Vulnerabilitatea si slabiciunile tale te fac mai puternic; avem talente si abilitati, invatam multe lucruri, dar trebuie sa acceptam ca sunt si lucruri la care nu ne pricepem; sentimentele nu trebuie suprimate; poti fi si suparat, poti fi si nervos, poti si sa te expirimi liber de fiecare data cand te supara ceva; daca incerci sa te arati mereu puternic – asta te va coplesi la un moment dat; daca incerci sa fi permanent bland, calm, placut – asta te va coplesi la un moment dat. In interiorul nostru strangem numai frustrare incercand sa fim ceva ce nu suntem de fapt sau incercand sa ne ascundem vulnerabilitatile si slabiciunile in mod constant.

Inceteaza sa te mai plangi! Asuma-ti responsabilitatea pentru momentul vietii tale in care te aflii. Nimeni din jurul tau nu este vinovat pentru cum esti acum. Alegerile iti apartin. Nu se rezolva nimic din problemele tale invinovatindu-i pe ceilalti. Cu cat te plangi mai mult cu atat atragi in viata ta mai multe lucruri de care sa continui sa te plangi; inceteaza sa te mai plangi, analizeaza, asuma-ti limitele, si fa tot posibilul ca maine sa fii mai bun!

Scrie intr-un caiet tot ceea ce nu mai vrei sa vezi sau sa ai in viata ta, lucruri mediocre, fara valoare, umplutura care iti consuma timpul si viata si nu genereaza plus valoare. Elimina tot ceea ce te face sa pierzi timpul sau sa ramai blocat la un nivel mediocru. Scrie in ce domeniu al vietii tale simti ca te simti mediocru, nemultumit, nemultumit. Scrie alaturi cum vezi lucrurile, sau cum trebuie sa se aseze lucrurile ca sa incepi sa fi multumit; Apoi identifica ce poti sa faci ca sa poti pune rotitele in miscare si realiza usor si rand pe rand ceea ce ti-ai propus.

Este important sa nu te lasi subordonat altei persoane. Sa nu iti subjugi vointa de dragul altei persoane. Persoane pe care le iubesti, prieteni care iti spun ca nu poti reusi, sau ca nu ai capacitatea sa realizezi anume lucruri, sau ca nu este timpul sau cazul sau contextul; Persoane care iti spun ca muncesti prea mult la un moment dat. Persoane care te influenteaza direct sau indirect sa renunti la lucruri pe care ti le doresti. Este important sa asculti si sa primesti sfaturi; este imortant sa ai alaturi oameni care iti doresc binele si care iti ofera pareri. Dar este si mai important sa filtrezi toate aceste opinii si pareri si sa iei propriile decizii responsabil si asumat.

Nu esti responsabil pentru fericirea altcuiva. Scopul tau in viata este fericirea ta proprie. Daca esti fericit vrei imprastia in jurul tau fericire. Fericirea este intotdeauna molipsitoare. Fericirea celor din jurul tau s-ar putea sa te faca pe tine nefericit. Nu trebuie sa ranesti persoanele dragi sau sa ignori dorintele celor din jur. Trebuie doar sa gasesti un echilibru din care toti sa iasa castigati si finalmente fericiti!

Bahar Yilmaz – pagina oficiala