Dr. Bruce Lipton – promotor al stiintei Epigeneticii, biologul celulelor Stem, pionier in cercetare la Universitatea Stanford, autor al cartii Biologia Credintei, a adus la lumina o teorie prin intermediul cercetarilor sale care mie mi-a schimbat perspectiva asupra multor lucruri.

Noi oamenii nu suntem genele noastre. Doar 2% este mostenire genetica si aceasta se va dezvolta doar in contextul unui mediu propice. Prin urmare sa avem grija la mediu – mediul intern noua (nutritie, alimentatie, mod de gandire) si sa cream ceea ce ne dorim, dovedind faptul ca nu suntem mostenire genetica si ca nu dezvoltam problemele parintilor sau bunicilor nostri.

Prin urmare va recomand astazi o carte care se numeste Biologia Credintei. Este o carte care va va schimba cu siguranta perspectiva cu privire la cat anume ne influenteaza de fapt genele noastre.

Povestea conventionala este ca aproape toata lumea este programata, ca genele se activeaza si dezactiveaza si determina caracterul vietii noastre„. Dr. Bruce Lipton ne vorbeste in aceasta carte despre noua stiinta a Epigeneticii care a revolutionat aceasta poveste conventionala cat si intelegerea legaturii dintre minte si materie, dintre creierul nostru si buna functionare a corpului nostru (si mai precis modul in care gandurile ne influenteaza biologia).

Studiile realizate de Dr. Bruce Lipton intre anii 1987 și 1992 la facultatea de medicina de la Stanford au dus la descoperirea faptului ca mediul, operand prin intermediul membranei celulare, controleaza de fapt comportamentul si fiziologia biologica a celulei.

Implicatiile acestor cercetari modifica intelegerea noastra privind viata. Pentru cei care suntem parinti, mesajul Dr. Bruce Lipton este unul cat se poate de clar: „Genele copiilor vostri reflecta doar potentialul lor, nu si destinul lor. Depinde de voi sa le asigurati mediul ce le permite sa-si dezvolte cel mai inal potential“.

Daca v-am facut curiosi, va invit sa cititi Biologia Credintei!

Dr. Bruce Lipton – How to reprogram your mind
Dr. Bruce Lipton – The power of the mind