V-am povestit deja intr-o postare anterioara despre initiativa de pe grupul de Mindfulness intitultata #articoldeOCTOMBRIE.. S-a creat o energie tare faina si fiecare postare in parte este deosebita! Prin urmare, astazi imi permit sa reiau articolul zilei de ieri 12.10.2021, cu acordul expres al autoarei Ibiana Gabriela, psiholog & coach de feminitate, administrator al comunitatii Facebook Femei in lumina. Gabriela ne vorbeste un pic despre cromatica culorilor si despre influenta acesteia asupra mintii, psihicului si sufletului noastru.

Recunostinta Gabriela pentru articolul incitant pe care ni l-ai pus la dispozitie!

„Buna sa va fie ziua aceasta de octombrie!

Suntem la mijlocul toamnei si ne bucuram de manifestarea splendoarii ei, de vesmintele pastelate, in toata gama de culori calde ale pamantului.

Pentru ochiul privitorului este mai mult decat un tablou, este ca o terapie prin culori. Culorile ne pot afecta emotiile si starea de spirit si este util daca le-am putem asocia in functie de starea noastra de spirit. Culorile nu sunt altceva decat percepția omului cu privire la anumite frecvențe ale luminii.

Pornind la admirarea coloristica a peisajelor in natura, de a ne hrani in functie de culorile alimentelor, de la a folosi culorile cat mai variat in vestimentatie, toate acestea ne ajuta la crearea unui echilibru si o armonie interioara.

Totul in acest Univers in care traim, este in stransa legatura. Daca ar fi analizam putin legatura dintre planetele din sistemul nostru solar si cele sapte zile ale saptamanii, observam ca ele au o mare influenta asupra noastra, din punct de vedere energetic, iar cand vine vorba de cromatica culorilor, ar fi bine sa tinem seama de cateva sugestii, ca cele de mai jos:

Luni este ziua guvernata de Luna – este recomandat sa purtam cat mai mult imbracaminte cu amestec de alb și sa consumam cat mai multe alimente de culoare alba, care de fapt este considerata „nonculoare”. Albul este lumina insasi, reprezinta uniunea deplina a tuturor culorilor din spectrul luminii, este simbolul puritatii si al inocentei.

Marti este ziua guvernată de planeta Marte – este recomandat sa ne imbracam in haine in amestec cu rosu si sa consumam cat mai multe alimente de culoare rosie. Rosu simbolizeaza iubirea, dar reprezinta si culoarea puterii, a vietii.

Miercuri este ziua guvernata de planeta Mercur – este recomandat sa ne imbracam in haine de culoare verde, sa consumam legume si fructe verzi. Este indicat avocado pentru echilibrare hormonala la femei. Culoarea verde simbolizeaza viata, natura, conectarea cu energiile pamantului, speranta, linistea, armonia si pacea interioara.

Joi este ziua guvernata de planeta Jupiter – se recomanda sa ne imbracam in haine de culoare galben si sa consumam legume si fructe galbene. Asociem aceasta culoare geloziei, dar reprezinta si simbolul vietii, al luminii protectoare a soarelui si abundentei, al optimismului, bucuriei, claritatea in gandire, vitalitate.

Vineri este ziua guvernată de planeta Venus si este recomandat pentru femei sa ne imbracam in culori diafane de roz/bleu, acesta zi este una de rasfat feminin, a se consuma ceaiuri aromate, usor indulcite. Bleu/albastru este culoarea libertatii, a comunicarii. Roz culoarea iubirii, te va ajuta sa te iubesti pe tine si sa creezi conexiuni cu cei din jur.

Sambata este ziua guvernata de planeta Saturn. Este recomandabil sa purtam vestimentatie in culori mov inchis, indigo sau negru. Consumam legume si fructe din aceeasi gama de culori. Culoarea mov este o combinatie intre albastru și rosu. Ea reprezinta cel mai adesea spiritualitatea, penitenta, pocainta, reculegerea, precum si intelepciunea si iubirea. Negrul la fel ca si albul este o „nonculoare”, rezultand ca o absorbtie completa a luminii vizibile, este culoarea secretelor si a necunoscutului, inspirand un aer de mister.

Duminica este ziua guvernata de planeta Soare, ne imbracam cu haine in tonuri de portocaliu/auriu si mancam cat mai multe legume si fructe de aceasta culoare. Portocaliul este culoarea spiritualitatii. Ea reprezinta caldura, stimularea si bogatia in plan material. Este culoarea ce exprima vizibilitate.

V-am lasat doar cateva informatii, cat sa va stimuleze sa doriti a aprofunda acest subiect atat de vast despre influenta culorilor si a cromaticii acestora asupra mintii, psihicului si sufletului noastru.

Ca sa ne bucuram din plin de aceasta zi, mi-am amintit de frumoasa poezie a lui Toparceanu, pe care v-o las mai jos:

Octombrie

Octombrie-a lăsat pe dealuri
Covoare galbene si rosii.
Trec nouri de argint in valuri
Si canta-a dragoste cocosii.

Ma uit mereu la barometru
Si ma-nfior cand scade-un pic,
Caci soarele e tot mai mic
In diametru.

Dar pe sub cerul cald ca-n mai
Trec zile albe dupa zile,
Mai nestatornice si mai Subtile …

Intarziata fara vreme
Se plimba Toamna prin gradini
Cu faldurii hlamidei plini
De crizanteme.

Si cum abia pluteste-n mers
Ca o marchiza,
De parca-ntregul univers
Priveste-n urma-i cu surpriza,

Un liliac nedumerit
De-alura ei de domnisoara!
S-a-ngalbenit, s-a zapacit
Si de emotie-a-n florit
A doua oara...

In completare, pun si acest filmulet cu Sadhguru Gandeste-te de 2 ori Inainte sa Porti Haine Negre

Sa va fie cu folos si cu bucurie! O zi binecuvantata!”