Despre…

Intotdeauna am fost o persoana curioasa si aplecata catre studiu. Intotdeauna mi-a facut placere sa scriu si am incercat sa o fac cat mai bine.

Datorita contextului anului 2020 am redescoperit placerea de a citi, datorita placerii de a citi am descoperit un domeniu cu totul nou pentru mine, de studiu, de analiza si in final de practica.

Datorita tuturor celor citite (de la regretata Louise Hay la Dr. Joe Dispenza, de la Dr. Wayne W. Dyer la Eckhart Tolle, de la Jon Kabat-Zinn la Neville Goddard si multi altii), datorita grupurilor si oamenilor de valoare carora le sunt recunoscatoare pentru ca m-au insotit pe parcursul acestui drum, practic acum lucrul cu mine insami, nu numai din punct de vedere al atentiei si autocunoasterii, dar din multe alte puncte de vedere sensibile – de la infrangerea ego-ului si propriilor demoni, la a avea masura, prezenta, intelegere, la a invata sa (ma) ascult si sa comunic, la a fi mindful si a aplica tehnicile mindfulness si nu in cele din urma la a aplica blandetea, bunatatea, compasiunea si recunostinta.

Am incercat sa imi schimb perspectiva din a privi anul 2020 dintr-o perspectiva negativa, in a reusi sa il privesc din perspectiva pozitiva a timpului castigat pentru studiu, pentru cultivarea unor noi domenii de interes, pentru atentie acordata mie, pentru transformare si dezvoltare personala, pentru relationare mai buna cu mine insami, cu familia mea si cu toti ceilalti, pentru introspectie si schimbare.

In anul 2020 EU am devenit propriul meu proiect de studiu!

Pana la urma cred ca toti trebuie sa intelegem ca cel mai important proiect al nostru in viata suntem de fapt noi insine, iar rezultatul pozitiv al muncii noastre, un sine mai bun si mai echilibrat, un suflet intreg si implinit, o minte deschisa si dornica sa invete, o persoana mai sanatoasa si mai selectiva in alegeri, un exemplu de urmat pentru ceilalti, va avea intotdeauna un impact pozitiv asupra altora.

In scriiturile mele se imbina toate cunostiintele acumulate cu experienta si introspectiile proprii, si am dorinta ca temele abordate sa fie de interes pentru voi, toti cititorii acestora!

Am ascultat zilele trecute un audiobook, o carte scrisa de Neville Goddard, in care autorul ofera o cu totul alta interpretare Bibliei, notiunii de Dumnezeu si omului cu latura divina numit Isus.

Ceea ce am gandit referitor la aceasta carte, departe de a judeca sau a trata informatia primita cu aversiune sau alta atitudine negativa, a fost faptul ca pentru a ne dezvolta, pentru a creste si a evolua este necesar sa cunoastem cat mai multe perspective asupra a tot ceea ce este.

Fie ca vorbim despre:

 • perspectiva lui Neville Goddard sau a Dr. Wayne W. Dyer asupra laturii noastre divine și puterii lui „eu sunt„;
 • harta constiintei umane a lui David R. Hawkins si de perspectiva lui asupra nivelului de conștiința a omului Isus (in jur de 1000);
 • perspectiva epigeneticii lui Bruce Lipton asupra puterii genelor noastre si impactului lor real asupra vietii noastre;
 • perspectiva lui Gregg Braden asupra teoriei evolutiei a lui Darwin si asupra faptului ca omul a fost creat cu intentie;
 • despre Placebo si capacitatea noastra de autovindecare prin puterea gandului, vizualizarii si meditatiei descrise in toate lucrarile Dr. Joe Dispenza;
 • despre puterea prezentului a lui Eckhart Tolle;
 • despre Louise Hay si puterea afirmatiilor si gandirii pozitive;
 • despre medicina alopata versus medicina alternativa;
 • au pur si simplu despre diferite versiuni ale regimurilor de slabire si alimentatiei optime pentru sanatate;

Indiferent despre ceea ce alegem sa vorbim este important sa intelegem si sa acceptam faptul ca toate sunt doar perspective si ca pentru fiecare dintre noi, ca si evolutie personala, este cu atat mai important sa cunoastem cat mai multe dintre aceste perspective.

Ceea ce alegem sa credem, sa acceptam, sa integram in vietile noastre, depinde de noi insine si de capacitatea fiecaruia de a ințelege, discerne si accepta informatiile primite.

In ceea ce ma priveste, eu nu refuz sa citesc sau sa ascult perspective care nu coincid cu ceea ce cunosc deja sau cu credintele mele, dar depinde numai de mine ce anume las sa ma influenteze, sa imi schimbe perceptia si viziunea, sau poate doar sa ma pună pe ganduri.

Prin urmare:

 • va incurajez sa cititi cat mai mult;
 • va incurajez sa ascultati persoane care au avut puterea si curajul sa isi exprime opiniile si sa ne ofere perspective si sa ne impulsioneze la introspectie;
 • va incurajez sa vorbiti chiar si despre teme care aparent par inacceptabile, cu deschidere, cu blandete si fara a judeca;
 • va incurajez sa va exprimati liber opiniile si sa incurajati un dialog constructiv;
 • va incurajez sa fiti intotdeauna open-minded si sa intelegeti ca nu avem capacitatea de a cuprinde si intelege tot ceea ce este, dar putem macar incerca, in masura in care tine de fiecare dintre noi, sa ne largim orizontul de lectura, de gandire, de perceptie;
 • va incurajez sa aveti curaj sa fiti voi insiva si sa acceptati faptul ca oricine poate gresi, si ca perspectiva fiecaruia dintre noi tine doar de noi insine si nu poate fi impusa nimanui altcuiva;
 • si nu in cele din urma va incurajez sa cititi materialele prezentate in cadrul acestei sectiuni si poate sa va puna un pic pe ganduri sau sa ofere o alta perspectiva lucrurilor deja stiute.

Cu drag si consideratie!

Andreea