Provocarea zilei … Dragobetele si adevaruri comod-incomode despre Dragobine – cum sa fii indragostit din nou de tine si de ceilalti… by Stella C.
Aceasta provocare m-a trimis cu gandul la Dr. Bruce Lipton, efectul de luna de miere – stiinta de a aduce Raiul pe Pamant si afirmatia – „dragostea trece prin celule”.
Pentru majoritatea dintre noi, inceputul relatiei de iubire ne aduce un sentiment de fericire deplina. Ne simtim doriti, alintati, rasfatati, in centul atentiei, importanti … si toate aceste sentimente genereaza o stare de beatitudine si euforie, dublata de o incredibila incredere in sine. Ne simtim energici, pasionati si dornici de viata. Simtim sanatate deplina si o stare de profunda implinire. Celulele freamata intr-o incantatoare simfonie.
Celulele noastre radiaza pline de energie. Indragosteala genereaza o stare de euforie, de exuberanta si de prezenta exceptionala. Viata capata sens si este incredibil de frumoasa. Pasarile canta si in mod surprinzator – le auzim. Aerul se simte prin par, mainile se intrepatrund intr-o deplina uniune. Percepem lumea cu toate simturile si simtim iubire de sine, de celalalt, de viata si de lume. Iubirea este plenitudine.
Principalii hormoni ai fericirii – endorfinele, oxitocina, dopamina sau serotonina – sunt substante chimice produse de organism, care stimuleaza starea de bine. Ca raspuns la stimulii din jurul nostru, creierul interpreteaza acesti stimuli si elibereaza diferite concentratii de neuropeptide si neurohormoni, care ajung in sangele care ne hraneste celulele. Este important sa intelegem astfel legatura dintre ganduri, emotii si substantele care ne hranesc celulele.
Ce legatura are insa prezenta, cu fericirea si cu hormonii fericirii?
Prezenta presupune o sincronicitate intre mintea constienta si cea subconstienta. Desi sunt interdependente, ele relationeaza si raspund diferit la stimulii din mediu.
Cand ne aflam in stare de prezenta intensa suntem eliberati de ganduri. Suntem foarte linistiti, dar in acelasi timp foarte alerti la tot ceea ce se intampla cu noi si in jurul nostru. In momentul in care atentia constienta scade sub un anumit nivel, gandurile ne napadesc. Subconstientul si pilotul automat recapata controlul. Zgomotul mental revine si linistea dispare. Reintram in timpul psihologic (trecut sau viitor).- Cand subconstientul preia controlul, efectul de luna de miere se sfarseste!
Acelasi lucru se intampla si in relatiile noastre. Atunci cand indragosteala este acaparata de cotidian si de provocarile zilnice, incepem sa pierdem contactul cu noi insine, cu constientul nostru si cu starea de prezenta. Pilotul automat din subconstientul nostru preia controlul. Oboseala acapareaza euforia. Comoditatea acapareaza impulsul indragostitului de a fi spontan si creativ. Si brusc, pilotul automat cu programele scrise din copilarie, cu obisnuintele si confortul zonei de confort, preia control asupra relatiei noastre…
Daca am realiza efectul pe care constientul si actionarea din starea de constienta (prezenta) il are asupra relatiilor si implicit asupra sanatatii noastre, am incerca din rasputeri sa ne pastram permanent in acea „stare de indragosteala initiala”… am fii primii care ne jucam… care prin spontaneitate ne surprindem reciproc… fara a ne pierde creativitatea si senzualitatea… facend mindfulness unul pentru celalalalt si activandu-ne reciproc toate simturile… insufletiti de visuri si dorinte… ne-am cauta reciproc pentru a readuce Raiul pe Pamant in fiecare seara cand ne reunim acasa… stimuland celulele sa simta iarasi simfonia si sa creeze impreuna cu noi echilibrul deplin de sanatate si fericire…
„Gaseste dragostea! Creaza cerul!”… adu prezenta in viata ta si simte simfonia celulelor!
Suna drăguț foc, este o invitație la diagonala cotidiana cu date științifice alaturi