“The quantum field responds not to what we want; it responds to who we are being” / “Campul cuantic nu raspunde la ceea ce vrem; el raspunde la ceea ce suntem”Dr. Joe Dispenza

Energia nu este ceva ce putem vedea sau defini in totalitate, dar are o influenta semnificativa asupra a ceea ce suntem, de ce anume suntem atrasi si cum ne raportam la lumea din jurul nostru. […] Daca energia ta este negativa, iti va influenta relatiile, starea de bine, si satisfactia vietii in general” ~ Kaitlyn Noble, health and wellness coach.⁣

Inchipuiti-va urmatoarea situatie:
Ati iesit sa serviti masa la un restaurant si chelnerul vine sa va preia comanda.
Comandati meniul zilei si apoi reveniti la discutiile dumneavoastra cu cei de la masa.
Stiti deja ca ceea ce vreti sa mancati exista deja pregatit si ca va ajunge pe masa dumneavoastra in cateva minute…
Ati plasat deja comanda si mancarea se afla in drum catre dumneavoastra... cu toate acestea simtiti agitatia si energia asteptarii si nu va puteti concentra pe deplin la discutiile de la masa dumneavoastra...

Daca devii nerabdator cand iti astepti randul, sau esti incarcat de un nivel ridicat de anxietate, oamenii il pot simtii. […] Acest tip de energie poate fi considerata negativa sau demotivanta„, ne spune Davida Rappaport, consilier spiritual.

Energia asteptarii este adanc inradacinata in subconstientul nostru. Multi dintre noi asteptam in permanenta cate ceva, iar aceasta stare de asteptare are cu siguranta radacini adanci in trecutul nostru si ne-a fost insamantata in constiinta, din frageda pruncie, din evenimente petrecute si de care (cel mai probabil) nici nu ne aducem aminte. Asteptarea unui parinte sau unui membru apropiat al familiei in copilarie putea inocula acest comportament in sistemul nostru de operare. Lipsa de stima de sine poate fi o cauza principala pentru care punem starea noastre de bine in mainile altcuiva. Frica si nesiguranta interioara care conduce la atasament excesiv. Nevoi fizice, financiare, emotionale, psihologice, neimplinite candva in trecutul nostru si inradacinate in subconstientul nostru ne fac permanent sa credem (chiar fara sa ne dam seama) ca respectivele nevoi nu vor fi niciodata implinite.

(fac o paranteza aici, ca si constientizare in momentul scrierii acestor randuri, eu o asteptam in permanenta pe mama sa vina sa ma vada, sau sa ma ia… si faptul ca venea era pentru mine o dovada de afectiune, o dovada a iubirii pe care nu o primeam in prea multe forme …).

Asteptand permanent nu ne vom simti niciodata impliniti, completi, linistiti, prezenti. Ne pierdem controlul si stabilitatea interioara si predam unei situatii sau unei persoane responsabilitatea starii noastre de bine. Reincepem sa ne simtim bine doar atunci cand lucrul pe care il asteptam se intampla sau persoana pe care o asteptam soseste sau primim apelul / mesajul asteptat (conditia este ca totul sa se petreaca asa cum ne dorim, pentru ca daca lucrul se intampla, dar nu are rezultatul scontat, sau persoana soseste, dar conversatia / relatia nu decurge asa cum ne-am dorit …. starea de bine nu apare).

Energia asteptarii este interogativa, neincrezatoare, nerabdatoare. Ceea ce transmitem in Univers este si ceea ce primim. Generand energia asteptarii primim inapoi o serie de evenimente si situatii in care suntem pusi permanent in aceasta stare de asteptare.

Este o energie de frecventa scazuta – omul care asteapta este cuprins de anxietate, de frica, de indoiala. Asteptarea este demoralizanta, te stoarce de puteri, te secatuieste de energie, te supara si te frustreaza. Energia asteptarii lucreaza permanent impotriva noastra, si nu ne permite sa manifestam ceea ce ne dorim. Pentru ca nu ne permite de fapt sa ne simtim bine.  

De cele mai multe ori, asteptand sa se intample cate ceva, asteptand pe cineva, suntem rupti de realitatea prezenta. Energia asteptarii nu este o energie acordata cu ceea ce ne dorim de fapt. Suntem blocati in aceasta energie si nu avem cum sa o schimbam fara ca mai intai sa o constientizam. Fara ca mai intai sa identificam aceasta stare ca facand parte din noi insine. Si fara sa ne dam seama ca aceasta stare face si ea parte dintre comportamentele noastre limitative.

Aspectul pozitiv este faptul ca odata constientizata aceasta prezenta, asteptarea poate fi schimbata cu permisiunea. Ne dezvatam de a mai astepta sa se intample ceva si ne invatam sa permitem acelui lucru sa se intample. Este un shift mental pe care este important sa il facem, iar energia permisiunii va implica automat si energia acceptarii.

Energia lucrului permis este increzatoare, calma, o energie atotstiutoare. Este o energie vibrationala inalta generatoare de libertate, liniste, pace, incredere, iubire, recunostinta.

Permisiunea genereaza deschidere, imbratisarea posibilitatilor si increderii ca lucrurile se vor intampla, si se vor intampla in propriul nostru bine.

Permisiunea apartine momentului prezent. Este o alegere. Asteptarea te transpune dincolo de prezent, pentru ca asteptand permanent ceva, pe cineva, incetezi sa mai traiesti in prezent. Incetezi sa mai fi conectat cu tine. Incetezi sa mai simti libertatea prezentului si satisfactia a tot ceea ce faci in prezent.

La modul ideal, ceea ce trebuie sa facem, este sa ne inradacinam cat mai mult in momentul prezent, sa exersam prezenta cat de frecvent posibil. Recunostiinta pentru momentul prezent si increderea in faptul ca “totul se intampla la momentul potrivit” ne poate ajuta sa facem aceasta translatare de stare si deci schimbare de energie.

Cand reusim sa ne modificam modul de gandire, cand ne dam seama ca asteptarea este de fapt un comportament limitativ, cand trecem de la a astepta la a permite lucrurilor sa se intample, Universul va raspunde noilor energii degajate, cu oportunitati, cu abundenta si sincronicitati.

Facand aceasta trecere, devenim permisivi si deschisi spre a primi ceea ce ne dorim. Important este sa fim dispusi sa ne depasim credintele limitative si mai ales rezistenta noastra intrinseca la schimbare. Meritam sa ne simtim bine, sa ne permitem acest lucru. Cand ne simtim bine permitem lucrurilor sa se intample.

Ca si solutii pentru renuntarea la asteptare am indentificat urmatoarele:

  1. Sa intelegem faptul ca sursa noastra de stare de bine se gaseste doar in interiorul nostru. Tot ceea ce exista in exteriorul nostru ne poate face sa ne simtim bine doar pe termen scurt. Prin urmare starea de bine este intotdeauna interna noua si acolo este singurul loc in care putem sa o cautam. Faceti o lista cu lucrurile care va fac sa va simtiti bine in anume situatii (tristete, nerabdare, teama, anxietate, respingere, abandon etc.) raspunzand la intrebarile Cum ma simt? Ce am nevoie? Cum pot obtine ceea ce am nevoie? si verificati cate dintre aceste lucruri tin de voi insiva si cate sunt exterioare voua. Incercati sa inlocuiti solutiile exterioare voua cu unele care depind doar de voi. Ne vom simti cu adevarat bine doar atunci cand vom simti autosuficienta, si in momentul in care vom simtii autosuficienta nu vom mai astepta nimic din exteriorul nostru permitand lucrurilor sa se intample de la sine si in ritmul lor.
  2. Exersarea permanenta a prezentei; atentia adusa in momentul prezent asupra a orice facem; Se incepe cu lucruri marunte – a fi atent la spalatul pe maini sau al vaselor (simturi: vaz, auz, miros, etc.), a fi atent la ambient cand asteptam liftul; a fi atenti la melodia pe care o ascultam sau la oamenii din trafic cand asteptam la semafor; Scopul este de a ne elibera mintea de gandurile (anxioase) ale asteptarii;
  3. Instrumentele mindfulness – respiratia constienta (inclusiv respiratia Wim Hof sau dusurile reci), meditatia, exercitiul STOP; Rolul lor este sa stimuleze prezenta si constienta.
  4. Afirmatiile – exista serie de afirmatii pe care le putem integra astfel incat sa incepem sa erodam acest comportament limitativ.
„Chiar daca ma simt asa acum, ma accept pe mine insami asa cum sunt in acest moment. Accept asteptarea ca facand parte din mine si imi permit mie insami sa reincep sa ma simt bine. Stiu ca merit sa ma simt bine si ca este posibil sa primesc ceea ce imi doresc. Am incredere si permit lucrurilor sa se intample stiind ca ele se intampla spre propriul meu bine!”.

„Chiar daca ma simt asa acum, ma accept pe mine insami asa cum sunt in acest moment. Merit tot binele posibil. Sunt dispus / a sa imi depasesc propriile mele limitari. Permit lucrurilor sa se intample si accept tot ceea ce viata are de oferit”.

Tu cu ce tip de energie imbratisezi ziua de astazi?

Despre puterea afirmatiilor puteti citi AICI