Gandind ne conturam realitatea deoarece fiecare gand pe care il emitem influenteaza viitorul nu numai pentru ca degaja o anumita energie de o frecventa scazuta sau inalta, ci si pentru ca acel gand ne genereaza emotii si sentimente, care la randul lor genereaza dispozitii, dispozitii care devin comportamente (binenteles insotite de reactii), iar comportamentele devin in final convingeri si un stil de viata care ne defineste realitatea.

Cand ne gandim la trecut, retraim trecutul. Gandirea este vocabularul creierului nostru, iar emotia este vocabularul corpului nostru. Modul in care gandim si simtim creaza starea noastra de a fi.

„Gandurile de ieri ti-au creat prezentul. Gandurile de azi iti creaza viitorul!” 
~ James Newman

Este important sa intelegem vibratia energetica a gandurilor si faptul ca realitatea este creata de acele ganduri pe care vibram cel mai intens. Sau asupra carora ne concentram mai mult.

Vibratia pe care o emitem atrage catre noi oameni, situatii, lucruri cu aceeasi frecventa vibratorie. Daca dam crezare acestei perspective vom intelege cat este de important ca vibratia energetica pe care o emitem sa aiba o frecventa inalta, cu o incarcatura energetica superioara, aliniata in zona pozitiva, astfel incat ceea ce atragem catre noi sa fie de aceeasi natura.

Se considera de asemenea faptul ca radacinile creatiei isi au originea in minte, mintea fiind o forma extrem de puternica de energie. Energia gandurilor noastre ne defineste starile si comportamentele. Ne defineste in relatiile cu cei din jurul nostru. Ne defineste in modul de a vedea viata in general si de a ne gasi locul si rostul in aceasta lume.  

„Cel mai bun mod sa iti prezici viitorul e sa il creezi, nu in zona cunoscuta ci in necunoscut” 
~ Dr. Joe Dispenza

Teoria Hebbiana (Donald Hebb, preluat de Dr. Joe Dispenza) spune ca „daca celula A este destul de aproape pentru a excita celula B in mod repetat, celula B dezvolta sinapse prin care se conecteaza cu celula A si preia comenzile acesteia. Asadar, ganduri si comportamente repetate creeaza noua realitate, prin crearea de noi conexiuni neuronale”.

Conform Dr. Joe Dispenza, creierul nostru nu face diferenta intre realitate si imaginatie. Prin urmare gandind anumite tipuri de ganduri, incarcandu-ne de emotiile pozitive generate de ele, vom face creierul sa fie „in povestea gandurilor noastre” emitand acea vibratie energetica necesara atragerii si materializarii celor gandite.  Si nu este doar despre vibratie ci si despre instalarea acelor circuite neurologice in creier care percep ceea ce ne imaginam ca fiind deja realitate.

Daca reusim sa ne ridicam vibatia prin construirea mentala a viitorului dorit si aliniand gandurile cu emotiile noastre indreptat catre directia dorita, putem asista la schimbari semnificative in realitatea vietii noastre.

Insa, in momentul in care alegem sa nu mai gandim negativ, sesizand acele ganduri care nu ne mai servesc, in momentul in care alegem sa nu mai luam aceleasi tipuri de decizii si facand o simpla schimbare de perspectiva asupra lucrurilor, alegem sa nu mai actionam ca in trecut, cel mai probabil in prima instanta o sa ne simtim inconfortabil. Insa aceasta este de fapt schimbarea. Incertitudine si impredictibilitate. Mergand pe drumul schimbarii, efectele generate nu vor intarzia sa apara, acest lucru imputernicindu-ne sa continuam, sa capatam incredere in propriile forte si in puterea noastra de a ne schimba propria realitate.

Conform neurologului Tara Swart, citata de Daily Mail „Interpretarea noua a neuroplasticitatii – capacitatea creierului de a schimba realitatea – demonstreaza clar faptul ca gandurile noastre pot influenta circumstantele si relatiile noastre. Printr-o simpla serie de exercitii putem invata sa stabilim o legatura intre creierul limbic (bitul care controleaza partea spirituala, ezoterica a gandirii) si cortex (partea care controleaza logica)”.

Atunci cand ne directionam modul de gandire in sensul rezultatelor dorite deja ne aliniem mental pe frecventa rezultatului si incepem sa obtinem claritate asupra a tot ceea ce trebuie sa facem pentru a ajunge la acele rezultate. Ceea ce este important sa gestionam corect devine doar perioada de timp in care gandurile se materializeaza si rabdarea si consecventa de care este necesar sa dam dovada pe acest parcurs.

Gandind ne conturam realitatea si devenim co-creatorii propriei noastre vieti pentru ca intelegem ca totul porneste de la ganduri si de la emotii precum si de la perspectiva pe care o avem asupra lumii.

Gandurile si emotiile sunt acele doua elemente care ne creaza nu numai prezentul ci si viitorul. Ele se influenteaza reciproc si reciproc influenteaza realitatea in care traim si ceea ce manifestam.  Gandurile sunt considerate parte electrica, iar emotiile parte magnetica.

Fiecare om are nu numai ganduri constiente ci si anumite tipare mentale subconstiente asociate cu emotii negative, cu resentimente, autocritica, vina, frustrare etc. Toate aceste tipare subconstiente sunt de fapt ganduri si asa cum frumos spune Louise Hay – gandurile pot fi schimbate, daca reusim sa le accesam, sa le constientizam si sa ne dam seama ca ramanand prizonierii lor, ceea ce generam nu produce rezultatele dezirabile.

„Fiecare gand pe care il gandim, creaza viitorul nostru. Fiecare dintre noi isi creaza propriile experiente prin propriile ganduri si sentimente. Gandurile pe care le gandim si vorbele pe care le rostim creeaza experientele noastre de viata. Noi cream o situatie, apoi cedam puterea pe care o avem, dand vina pe altii pentru frustrarea noastra. Nici o persoana, nici un loc, nici un lucru nu are putere asupra noastra, pentru ca noi suntem singurii care controlam propriile noastre ganduri. Noi creem experientele noastre, realitatea noastra si toate persoanele din ea. Cand creem pace si armonie si echilibru in mintea noastra obtinem liniste.” ~ Louise Hay, Poti sa-ti vindeci viata

Ursula Yvonne Sandner sustine faptul ca „Tu iti creezi realitatea cu gandurile pe care le hranesti in mintea ta. Tu iti alegi destinul, prin gandurile si actiunile tale. Tu iti determini sanatatea psihica si fizica prin gandurile tale.”

Prin tehnici de mindfulness putem aduce blandete asupra tuturor lucrurilor, generand o schimbare completa de perspectiva atunci cand intelegem ca vartejul de ganduri negative ne tin din ce in ce mai mult in stari (emotii si sentimente) negative.

Nu este necesar si cu atat mai putin indicat sa incepem sa ne pedepsim pentru ceea ce gandim, sa ne invinovatim sau sa cadem prada vocii critice interioare. Ceea ce putem face este sa constientizam modul in care gandim, sa aducem blandete si acceptare, sa lasam gandurile care nu ne servesc sa vina si sa plece (ca trenurile intr-o gara) fara a ne agata de ele, si sa ne schimbam perspectiva putin cate putin astfel incat la un moment dat sa putem elimina tiparele si credintele limitative care ne constrang.

Prin urmare va propun cateva reflectii referitoare la ganduri care va vor face sa simtiti ca ati preluat fraiele, ca actionati in loc sa reactionati:

  1. Este oare acest gand adevarat?
  2. Cum a aparut acest gand in mintea mea?
  3. Care sunt stimulii care au provocat aparitia acestui gand?
  4. Cum ar sta lucrurile daca nu as crede in acest gand?
  5. Ce ar fi mai util sa gandesc in situatia aceasta?
  6. Cum as interpreta situatia daca mi-as schimba perspectiva de a privi lucrurile?
„Nu poti pasi in viitor agatandu-te de biologia din trecut. Decide ce ganduri nu poti aduce in viitor, scrie-le pe hartie. Ganduri ca „nu pot”, „e prea greu”, „nu o sa ma schimb niciodata”, „o sa incep de maine”, „ceva e in neregula cu mine”, „e vina altcuiva”. Decide ce comportamente sau actiuni trebuie sa schimbi: cum vorbesti, te plangi, acuzi, gasesti scuze, iti plangi de mila. Devino atat de constient de aceste (ganduri) comportamente incat sa nu mai actionezi inconstient. La final va trebui sa decizi ce emotii nu isi mai au locul in viitorul tau. De exemplu, daca vrei sa fii prosper, nu poti lua lipsurile. Daca vrei sa fii sanatos, nu poti lua nesiguranta sau fricile. Trebuie sa incepi sa iti conditionezi corpul catre o gandire noua.” ~ Dr. Joe Dispenza

Puterea gandurilor – Dr. Joe Dispenza

Brandwise Media – Schimba-ti viata, recastiga-ti sanatatea