Introspectie (2). Consider ca varsta de mijloc (35-45 de ani) aduce cu ea cateva intrebari semnificative:

  • cine sunt de fapt? (eu cel real si autentic), si
  • care este rolul meu aici? ce ar trebui sa fac de fapt pentru a fi implinit si pentru a ma pune si in serviciul altora (ca si componente a ceea ce numim Dharma)…
De la aceste intrebari pleaca totul. Tot procesul de constientizare, de dezvoltare personala, de crestere si evolutie. Lucrul cu noi insine, cautarile, schimbarea drumului, cautarea de cursuri si de mentori etc.

Nu va speriati daca dintr-o data incepeti sa vedeti lucrurile altfel. Daca dintr-o data focus-ul se schimba si lucrurile capata al sens si alta valoare. Daca dintr-o data lucrurile materiale isi pierd din valoare si incepeti sa rascoliti carti si intreg internetul in cautare de raspunsuri. Daca incep sa va atraga teme de dezvoltare peronala abordate in webinarii. Daca dintr-o data nu va mai gasiti locul si nu mai simtiti ca apartineti vietii anterioare. Daca deveniti OBSERVATOR in loc sa continuati sa fiti o VICTIMA.

Daca veti incepe sa „Priviti obstacolele ca oportunitati de a va exersa puterea nestavilita a intentiei. Nestavilit inseamna exact ceea ce exprima. ‘Intentionez, sa raman conectat cu Sursa si prin urmare sa beneficiez de puterea acesteia’. Acest lucru inseamna sa fii în pace, sa te detasezi de circumstante, si sa te pozitionezi ca Observator si nu ca Victima… apoi sa te reintorci catre Sursa cu incredere ca vei primi ghidarea si indrumarea de care ai nevoie„. (~ Dr. Wayne W. Dyer, The Essential Wayne Dyer Collection; Sursa fiind Sinele nostru propriu);

Retineti acest aspect: ceea ce vi se intampla nu este despre persoanele din jurul vostru ci doar despre voi insiva!

Este primul pas spre un nou dumneavoastra. Cel inca nedescoperit, neadus la lumina.

Nu reprimati aceste sentimente. Lasati-le sa fie cu dumneavoastra AICI si ACUM si incepeti sa cautati raspunsuri pentru a va gasi drumul. Pasiunile pot oferi raspunsuri. Oamenii de care ne insotim la fel. Cartile scrise de autori precum Joe Dispenza, Wayne Dyer, Brene Brown, Louise Hay si multi altii. Grupurile acestea menite sa va aduca informatii si sa va provoace la constientizari. Inclusiv Grupul unde va astept pe fiecare in parte cu mare drag si sustinere!

Drumul catre Sine, spre a intelege cine sunteti cu adevarat a inceput! Sunteti pe aceasta pagina si cititi aceste randuri pentru ca simtiti nevoia de a va regasi – mocnind in subconstientul dumneavoastra!

Brené Brown a surprins extem de bine aceste aspecte:

''Cred ca varsta de mijloc este acea varsta cand Universul isi pune cu blandete mainile pe umerii tai, te trage mai aproape si iti sopteste la ureche:
Nu ma prostesc. Este timpul. Tot ceea ce ai pretins si ai facut - toate aceste mecanisme (de coping) pe care le-ai dezvoltat pentru a te proteja de la a te simti neintegrat sau a fi ranit - trebuie sa dispara.
Armura (mastile tale) te impiedica sa cresti prin darurile tale. Inteleg ca ai avut nevoie de aceste mecanisme de protectie cand erai mic. Inteleg ca ai crezut ca armura (mastile) te va (vor) ajuta sa securizezi toate acele lucruri de care ai crezut ca ai nevoie pentru a te simti demn de iubire si de a apartine, dar tu inca cauti si esti mai pierdut ca niciodata.
Timpul trece si devine din ce in ce mai putin. Sunt inca aventuri neexplorate in fata ta. Poti sa-ti traiesti restul vietii ingrijorandu-te de ceea ce gandesc alti oameni despre tine. Insa te-ai nascut pentru a fi iubit si pentru a apartine acestui loc. Curajul si indrazneala iti curg prin vene. Ai fost nascut sa traiesti si sa iubesti din toata inima ta. Este timpul sa ridici capul si sa te lasi vazut!" 

Eu citesc mult si scriu aici si pe grup. Impartasesc cu voi tot ceea ce aflu in cautarile mele. Este forma mea de lucru cu mine. Lucrez la straturi. Nu imi place intotdeauna ceea ce vad. Mi-am intalnit umbrele. Simt ca pot mai mult decat atat. Simt deja sincronicitati prezente in viata mea, ceea ce ma intareste si ma convinge ca sunt pe drumul bun.

Fara oameni nu se poate. Fara acceptare si iertare cu atat mai puțin. Fara mindfulness-ul clipei prezente, ramanem agatati in tragedism.

Da… cu totii ne dorim o viata normala… o viata in care sa ne simtim impliniti (whole and complete again), dar stiu sigur ca pentru fiecare dintre noi, acest normal e diferit.

Normalul meu este sa fiu libera. In spirit si gandire. Sa cresc. Sa evoluez si sa am aripi. Cum spune Rumi – nu m-am nascut sa ma tarasc si nu afirm acest lucru din prea plin de ego… Dimpotriva. M-am nascut sa pot intotdeauna mai mult. Pentru mine și pentru cei din jurul meu! M-am nascut sa impartasesc tot ceea ce pot din mine si din tot ceea ce stiu!

"Ia-ti angajamentul de a face tot ceea ce iubesti si de a iubi tot ceea ce faci! ASTAZI!" ~ Dr. Wayne W. Dyer

Ca voi toti… nascuti sa FITI autentici si sa aveti ARIPI… Sa fiti impliniti, linistiti si sa primiti abundenta pe care vi-o doriti…

Sunt inca multe de spus…