Meditatia, legatura cu campul cuantic, este prezentata de Dr. Joe Dispenza ca metoda de conectare la campul unificat, campul cuantic universal.

Definitia cea mai simpla a meditatiei este “a deveni familiar”. In cazul meditatiei, sa ne devina familiara constientizarea. Constientizarea sinelului nostru, a sabloanelor noastre de gandire, a sabloanelor noastre emotionale si de comportament.

Asa cum am scris in articolele mele, mare parte a timpului oamenii traiesc in stare de Supravietuire, intr-o frecventa cerebrala Beta high, aflati sub influenta (negativa) hormonilor de stres, creierul si corpul fiind suprasolicitate (supra stimulate).

Din punct de vedere stiintific, a trai in stres inseamna a trai in supravietuire. Cand percepem o circumstanta stresanta, care cumva ne ameninta (una pentru care nu putem anticipa sau controla rezultatul), un sistem nervos primitiv, numit sistemul nervos simpatic se activeaza si corpul mobilizeaza foarte multa energie ca raspuns la stres. Fiziologic, corpul va apela la resursele de care are nevoie pentru a face fata pericolului curent. [...] Sistemul imunitar creste initial in activitate apoi scade cu cat adrenalina si cortizolul inunda muschii, asigurand o doza mare de energie fie pentru a scapa, fie pentru a indeparta elementul stresant.” – Joe Dispenza, Devenind Supranatural.

In aceasta stare, toata atentia noastra este concentrata asupra lumii exterioare (suntem atenti la corpul nostru, la orice este exterior noua, la oameni si situatii si binenteles la trecerea timpului), asupra materiei, omitand functia de unda a posibilitatilor. Devine predictibil faptul ca atunci cand hormonii de stres ne stimuleaza simturie sa devenim materie care incearca (uneori in zadar) sa influenteze materia.

Corpul si mintea noastra inceteaza sa mai fie in homeostaza, nemaifiind in echilibru. Traind in stare permanenta de stres accesam permanet resursele corpului nostru transformandu-le in hormoni. Sub influenta adrenalinei, corpul si creierul sunt surescitate (suprasolicitate), consumul energetic fiind destinat numai supravietuirii.

Asa cum am mai precizat, oamenii pot intra in stare de stres doar prin puterea gandului. Anticiparea permanenta a viitorului (ingrijorarea) sau o amintire negativa din trecut (vinovatia, regretul etc), pot stimula secretia de hormoni de stres fara ca noi sa fim de fapt intr-un pericol real. Faptul ca incercam sa detinem controlul asupra a tot ceea ce ni se intampla, nu face decat sa ne suprasolicite si sa ne mentina in acea stare de supravietuire (pentru ca putem fi majoritatea de acord cu faptul ca foarte putine lucruri se intampla exact asa cum ne dorim noi, si faptul ca nu o fac ne genereaza frustrare, nemultumire, neimplinire).

Daca ne concentram atentia in permanenta doar catre situatia noastra, realitatea noastra, pe problemele noastre, pe oamenii din jurul nostru, pe aceleasi situatii si obiceiuri, nu mai avem timp sa ne gandim la posibilitati. Sau la faptul ca viata trebuie sa reprezinte intotdeauna o serie intreaga de posibilitati.

Daca continui sa iti vezi viata de la acelasi nivel mental, produci colapsul campurilor infinite de energie in tiparele vietii tale. Cand incepi sa-ti indrepti energia si atentia spre alta parte, viata noastra ar trebui sa devina din nou o serie de posibilitati.

Cum ne ajuta meditatia in aceasta situatie?

Prin meditatie obtinem o deconectare de simturi; inchidem ochii – nu vedem; stam intr-un loc – nu gustam si nu simtim nimic tactil; ne punem casti sau dopuri de urechi – auzim foarte putin sau deloc; creierul nostru primeste din ce in ce mai putine informatii; ne concentram mai mult pe lumea noastra interioara (a gandurilor, emotiilor si sentimentelor) decat pe lumea exterioara a realitatii noastre.

Prin meditatie ne depasim corpul si nu ne mai gandim la timp, reducandu-se conexiunea cu lumea exterioara. Diminuam numarul de legaturi pe care il avem cu lumea exterioara (dupa cum stim conectarea la lumea exterioara se face prin intermediul simturilor si perceptiilor).

Nu este usor sa reusesti sa treci dincolo de corpul tau, de mediul inconjurator si de timp, dar merita, pentru ca, in momentul in care te deconectezi de realitatea tridimensionala, patrunzi intr-o cu totul alta realitate, numita realitate cuantica, ce constituie lumea posibilitatilor infinite.” - Dr. Joe Dispenza, Devenind Supranatural

Prin meditatie transcendem dincolo de mediu si timp; stam linistiti si ne concentram atentia spre interiorul nostru.

Daca nu ne mai gandim la mediul exterior ne depasim mediul, daca nu ne gandim la viitorul previzibil sau la trecutul familiar, si ne relaxam in momentul prezent, atunci devenim capabili si suficient de in siguranta cat sa ne conectam la campul cuantic si sa incepem sa cream.

Campul cuantic nu raspunde la ceea ce vrem; el raspunde la ceea ce suntem” – Dr. Joe DispenzaCampul cuantic (sau unificat) este un camp invizibil de energie si informatie – s-ar mai putea numi si camp al inteligentei sau al constiintei – care exista dincolo de spatiu si timp. El nu are nicio componenta fizica sau materiala. E ceva ce nu poate fi perceput prin intermediul simturilor. Acest camp unificat de energie si informatie este cel care guverneaza legile naturii.” - Dr. Joe Dispenza, Devenind Supranatural

Prin meditatie simti si experimentezi energia. Acest lucru modifica circuitele cerebrale, astfel incat noile circuite sa perceapa aceasta energie a campului cuantic universal.

Stim deja principiul de baza al stiintei Dr. Joe Dispenza: Unde-ti indrepti atentia iti indrepti energia.

Prin meditatie reusim sa trecem de la constiinta de a fi cineva la constiinta de a fi apersonal pentru ca mai apoi sa devenim totul; De la constiinta de a fi cineva, la a fi amaterial, la a fi totul.

Notiunile Dr. Joe Dispenza:

  • Somebody – Nobody – Everybody (Cineva – Nimeni – Toata lumea);
  • Someone – No One – Everyone (Cineva – Nimeni – Toata lumea);
  • Something – Nothing – Everything (Ceva – Nimic – Totul);
  • Sometime – No time – Everytime  (Cateodata – Niciodata – De fiecare data);
  • Somewhere – Nowhere – Everywhere (Undeva – Nicaieri – Peste tot).
Daca ne luam atentia de la corp trecem de la somebody la nobody.
Daca ne luam atentia de la oamenii din viata noastra trecem de la someone la no one fiindca pentru cateva momente nu ne mai identificam cu oamenii din viata noastra.
Daca ne luam atentia de la lucrurile pe care le detinem, posesiunile noastre, trecem de la something la nothing.
Daca ne luam atentia de la locul in care trebuie sa ajungem trecem de la somewhere la nowhere si de la sometime la notime. 

"Cu ajutorul meditatiei vei reusi sa ajungi la starea de constiinta pura in campul unificat, ramanand in generosul moment prezent si devenind acorporal, apersonal, amaterial, aspatial si atemporal." - Dr. Joe Dispenza - Devenind Supranatural

In meditatie raspunsul este prezenta. Noi oamenii ne concentram mereu atentia spre materie. Cand uitam de materie si trecem in urmatorul stadiu de constiinta unde suntem NIMENI, NIMIC, NICAIERI, ne aflam pe podul de trecere catre energia campului cuantic universal (campul de informatii care exista dincolo de spatiu si timp si care leaga tot ceea ce exista, care guverneaza toate legiile universului) caruia este important sa invatam sa ne abandonam. Acest camp energetic poate fi perceput atunci cand simturile noastre nu mai percep altceva.

Cand traiesti in momentul prezent, in campul cuantic exista infinite posibilitati, sub forma de frecvente electromagnetice. Imbinand o intentie clara cu emotii superioare, eliberezi in cadrul campului cuantic o „semnatura” electromagnetica complet noua. Atunci cand exista o concordanta vibrationala intre energia ta si energia acelui potential electromagnetic, vei atrage din ce in ce mai mult o anumita experienta catre tine, pe masura ce vei fi constient, un timp mai indelungat, de energia aferenta acelei experiente.” - Dr. Joe Dispenza, Devenind Supranatural

Meditatia este una dintre metodele prin care putem reusi sa percepem prezenta acestui camp energetic. Trecem dintr-un punct al constiintei catre altul; dispare sentimentul de separare, de lipsa, apare sentimentul de implinire a viselor noastre. Se creaza coerenta inima – minte. Fiind generata aceasta coerenta incepem sa ne simtim intregi, incepem sa simtim ca deja avem tot ceea ce ne trebuie. Aceasta coerenta produce un camp magnetic semnificativ care ne face sa simtim ca suntem parte a ceva mult mai maret.

Coerenta inima – minte

S-a dovedit stiintific ca circa jumatate din constituția inimii o reprezinta celule neuronale si ganglioni ca cele prezente in creierul uman. Restul este asa cum se stia pana acum – muschi.

Stiinta actuala considera inima capabila sa gandeasca si sa invete, capabila sa memoreze si sa ia decizii independent de creierul uman precum si capabila sa produca sentimente elevate precum dragostea, bucuria, bunatatea, recunostiinta, compasiunea, aprecierea, inspiratia.

Inima este un organ senzorial care ne ghideaza abilitatile de luare a deciziilor, precum si intelegerea cu privire la noi insine si la locul nostru in lume. Este un simbol care transcende timpul, spatiul si cultura. Este o premisa general acceptata ca, atunci cand suntem conectati la cunoasterea interioara a inimii, putem folosi intelepciunea ei ca sursa de iubire si indrumare superioara.” - Dr. Joe Dispenza, Devenind Supranatural

Inima umana produce un camp energetic mult mai mare decat cel produs de creier, iar intre inima si creier exista un flux energetic prin care informațiile transmise sunt mai multe si mai ample din partea inimii catre creier decat invers.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „" "Because feelings and emotions are energies that emit powerful magnetic fields, the stronger the elevated feelings, the stronger the magnetic field. In fact, the HEART produces the strongest magnetic field n the body -five thousand times greater in strength than the field produced by the brain." Dispenza”

„Exista un creier in inima, metaforic vorbind”, sustine Dr. Rollin McCraty de la HeartMath Institute.

Dr. J. Andrew Armour a folosit pentru prima data termenul „Creierul inimii” in 1991, si a numit inima „un creier mic”.

Chinezii stiau ca inima este de fapt „regele” corpului nostru, creierul nefiind plasat pe nici unul dintre cele 20 de meridiane energetice. Mai mult decat atat o mare importanta au acordat-o pericardului considerat a fi nu numai invelisul fizic protector al inimii, dar si un protector energetic al inimii, un filtru al excesului de emotii provenite de la organele din corpul nostru, respectiv furia izvorata din ficat, frica izvorata din rinichi, durerea izvorata din plamani. Pericardul a fost astfel supranumit si „bodyguard-ul regelui” actionand ca filtru energetic intre corpul nostru si inima.

Inima contine ceea ce chinezii denumesc „shen„. „Shen” locuieste in inima. „Shen” este spiritul, contine constientizarea, functiile mentale, vitalitatea, compasiunea, dragostea, inspiratia, prezenta de spirit si intuitia. Inima este comandantul tuturor organelor „viscera and spirit” si centrul emotiilor. Inima este puterea a tot ceea ce suntem noi.

"Din culturi antice si pana in prezent, ca un fir prin acul timpului, inima apare ca un simbol si o sursa de sanatate, intelepciune, si intuitie. [...] Mai presus decat rolul sau incontestabil in sustinerea vietii, inima nu este un simplu muschi sau o pompa fizica care face sangele sa circule prin corpul nostru, ci un organ capabil sa influenteze si sa ne directioneze emotiile, moralitatea, si capacitatea de a lua decizii" - Dr. Joe Dispenza.

Prin urmare, considerand gandurile ca limbaj al creierului si sentimentele ca limbaj al inimii, se pune din ce in ce mai mult accentul pe coeziunea creier – inima, pe coeziunea dintre gand-actiune-sentimente, astfel incat noi, ca indivizi, sa putem actiona ca un intreg. Sa dizolvam sentimentul de separare si sa devenim intregi.

Meditatia, legatura cu campul cuantic, este instrumentul prin care Dr. Joe Dispenza vizeaza stabilirea acestei coerente, iar studiile sale aduc in prim plan intelegerea modului in care obtinerea acestei coerente ne poate influenta starea de bine si sanatatea fizica si mentala.