Roald Dahl (n 1916 – d 1990) celebru romancier, autor de nuvele si povestiri (personaje celebre Charlie si Willy Wonka), a inclus in paginile cartilor sale ceea ce mi-am permis sa numesc in acest articol mesajele ascunse ale lui Roald Dahl.

Dincolo de a scrie doar pentru a fi pe placul cititorilor, nuvelele si povestirile lui Roald Dahl au adus la viata cateva lectii incredibile de viata. Povestile sale arata faptul ca este in regula sa fii „diferit”, sa imbratisezi si sa accepti lucrurile despre tine pe care altii le-ar putea gasi ciudate, sa nu te schimbi pentru a fi pe placul altora atata timp cat esti pe placul tau, ca uneori visele chiar devin realitate si sa fii mereu increzator in tine insuti si in abilitatile tale.

Sa nu uitam o serie de ganduri motivationale, mesajele ascunse ale lui Roald Dahl, transmise cititorilor prin intermediul cartilor sale:

Cei care nu cred in magie nu o vor gasi niciodata!” – Minipinsul.

Nu trebuie sa incetam niciodata sa credem faptul ca totul poate fi posibil. Sa fim open-minded si deschisi sa primim in viata noastra tot ceea ce e nou, sa imbratisam alte perspective, sa cunoastem si sa evoluam.

Mai presus de toate, priveste cu ochi stralucitori intreaga lume din jurul tău, deoarece cele mai mari secrete sunt intotdeauna ascunse in cele mai putin probabil locuri„. – Minpinsul.

Sa fim intotdeauna atenti si prezenti in tot ceea ce facem. Sa cultivam starea de prezenta pentru a putea trai cat mai bine si mai frumos AICI si ACUM.

O persoana care are ganduri bune nu poate fi niciodata urata. Puteti avea un nas infundat si o gura stramba si o barbie dubla si dinti lipiti, dar daca aveti ganduri bune, va vor straluci pe fata ca niste raze de soare si veti arata mereu minunat„. – The Twits.

Frumusetea sta ascunsa oriunde. Bunatatea si blandetea infrumuseteaza oamenii.

Undeva in interiorul nostru este puterea de a schimba lumea„. – Matilda.

Ne putem raporta la Puterea Intentiei si a lui „Eu sunt”. Suntem indrumati sa ne reintoarcem atentia catre noi insine. Sa ne reconectam cu propriul sine si sa realizam faptul ca puterea schimbarii se gaseste doar in interiorul nostru. Asa cum ne spune si Viktor Frankl „cand nu mai putem schimba o situatie, trebuie sa ne schimbam noi„, iar puterea pentru a face acest lucru se gaseste numai in noi insine.

Niciodată nu vei ajunge nicaieri daca te gandesti la asa ceva. Columb ar fi descoperit America daca ar fi spus „Ce se intampla daca ma scufund pe drum? Ce se intampla daca intalnesc piratii? Dar daca nu ma întorc niciodata?” Nici nu ar fi inceput„. – Charlie si Marele Ascensor de sticla.

Puterea intentiei, consecventa, curajul, increderea in sine si in dorintele proprii.

Viata este mai distractiva daca joci jocuri„. – Unchiul meu Oswald.

Nu trebuie sa pierdem niciodata legatura cu copilul nostru interior, cu vocea copilariei, cu starea de prezenta a copilului mic.

Am inceput sa-mi dau seama cat de important este sa fii un entuziast in viata. Daca sunteti interesat de ceva, indiferent despre ce este vorba, mergeti in acea directie cu viteza maxima. Imbratisati cu ambele bratțe, iubiti si, mai presus de toate, fiti pasionali„. – Unchiul meu Oswald

Puterea pasiunii in realizarea Dharmei personale. Exercitarea pasiunii noastre ne duce catre realizarea scopului pentru care suntem aici.