Cu totii avem nevoie sa fim intelesi si iubiti, dar facem frecvent o confuzie. Aici intervine mindfulness in relatia de cuplu.

Pentru ca nu este despre a astepta sa fim intelesi si iubiti, ci despre a practica intelegerea, acceptarea si iubirea, mai intai cu noi insine si mai apoi cu cel de langa noi.

Nu este cazul sa ne mai plangem atunci cand observam ca cel care ne sta alaturi nu pare sa ne inteleaga sau sa ne iubeasca asa cum ne dorim. Ceea ce putem face este sa devenim responsabili si sa incercam sa il / o intelegem si sa il / o iubim, noi mai mult.

Atunci cand suntem tradati important ar fi sa ne intrebam de ce?!… ce anume din interiorul nostru a provocat respectivul comportament, respectiva reactie?

Desi avem tendinta de a pune intreaga responsabilitate pe umerii celuilalt, solutia este sa privim in profunzime. Poate noi insine am plantat semintele tradarii. Poate noi insine am creat conditiile pentru a fi tradati, prin propriile noastre comportamente.

Responsabilitatea de cele mai multe ori nu este individuala. Suntem co-responsabili, si daca nu vedem aceste lucru traim in negare si in neacceptare.

Daca continuam sa imbratisam atitudinea acuzarii – situatia doar se inrautateste.

Ce ar fi daca am invata sa plantam semintele loialitatii, pentru ca ceea ce culegem sa ne fie favorabil?

Ce ar fi daca am învata sa plantam semintele întelegerii si iubiri, pentru a ajunge sa fim la randul nostru intelesi si iubiti?

Cum ar fi sa folosim mindfulness, prezenta, atentia constienta, constientizarea, pentru a semana si hrani acele seminte pe care le dorim atat de mult sa creasca?

Si ce ar fi daca am incepe sa ne iubim mai mult pe noi insine pentru ca mai apoi si ceilalti sa ne iubeasca?

Mindfulness in relatia de cuplu

Notiuni despre mindfulness