Nimic nu se schimba pana cand tu nu te schimbi” este o carte motivationala scrisa de Mike Robbins (autor si speaker motivational) care discuta in principal despre relatia cu noi insine.

Este o carte usor de abordat si de citit, cursiva, care te poarta alaturi de autor, prin diferite etape ale vietii sale, care l-au dus la constientizarile prezentate in paginile cartii.

„In cei 40 de ani de viata ai mei, dar in special in ultimii 13, de cand sunt antrenor spiritual, speaker si scriitor, am observat ca nu succesul, mai mare sau mai mic, si nici circumstantele cu care ne confruntam in viata nu sunt importante, ci cea mai importanta relatie umana pe care o avem este cea cu noi insine.
Din pacate, multi dintre noi nu au o relatie interioara sanatoasa si plina de incredere, iar in cultura noastra se pare ca exista o epidemie de autocritica, de indoiala de sine si de convingere ca valoarea noastra intrinseca este determinata de ceea ce facem, de cati bani avem, de cum aratam sau de o serie intreaga de alti factori externi. Nimic mai putin adevărat!“ - Mike Robbins

Autorul vorbeste despre autocompasiune si despre puterea de a ne schimba atunci cand intervine constientizarea conform careia, nu putem schimba lucrurile si nici pe ceilalti, dar putem sa ne schimbam noi pentru a ne adapta si pentru a accepta lucrurile asa cum sunt, pentru a face pace cu trecutul si a intampina viitorul lipsiti de anxietati, si mai ales pentru a face pace cu noi insine si cu tot ceea ce ni se intampla.

"Voi fi bland cu mine insumi si ma voi purta in brate ca pe un nou-nascut!" ~ Mike Robbins

Autorul vorbeste despre autosabotare, „Din pacate, de multe ori ne punem bete in roate singuri sau, de emotie, ne lasam orgoliul sa decida in locul nostru, cand e vorba de a cere ceea ce ne dorim„, despre puterea recunostintelor precum si despre capacitatea noastra de a ne accepta neputinta in anume aspecte ale vietii noastre.

Fiecare capitol este de fapt un indemn catre schimbare, fiind insa o carte destul de simpla dupa parerea mea. Insa, daca simtiti nevoia unei lecturi motivationale usor de abordat, de inteles si de citit, aceasta carte este exact ceea ce va trebuie.

Mesajul transmis prin titlul cartii este unul foarte puterinc si cat se poate de real si de profund, pentru ca intr-adevar nimic nu se schimba pana cand tu nu te schimbi si anume pana cand noi nu ne modificam modul propriu de gandire, de perceptie, de constientizare.

Pagina oficiala Mike Robbins