„A activa intentia inseamna a restabili legatura cu Sursa si a deveni un magician al epocii moderne.“ Daca va intereseaza domeniul, va recomand sa cititi o carte care mi se pare de exceptie Puterea IntentieiDr. Wayne W. Dyer.

In Puterea Intentiei, intentia este privita ca o forma de energie care ne uneste pe toti. Ceea ce face un om la nivel individual poate avea impact asupra altor oameni fara ca acesta sa stie. Si aceasta doar pentru ca suntem conectati la aceeasi sursa de energie.

Potrivit autorului, exista sapte fatete ale intentiei pe care le putem dezvolta astfel incat sa ne conectam cat mai mult la aceasta forma de energie – INTENTIA: creativitatea, bunatatea, iubirea, frumusetea, expansiunea, abundenta si receptivitatea.

Ca si Eckhart Tolle in lucrarea Un Pamant Nou, Dr. Wayne W. Dyer trateaza omul din perspectiva ego-ului si necesitatii de a renunta la ego pentru a atinge fericirea:

  1. Nu te mai simti ofensat / atacat – aceasta iti va crea si transmite intotdeauna o energie negativa;
  2. Renunta la dorinta naturala de a castiga – intr-o lume unde impartim aceeasi sursa de energie nu exista castigatori / pierzatori; joaca intotdeauna ca un observator si fi in pace;
  3. Renunta la ideea de a avea mereu dreptate. Pune-ti mereu intrebarea „vreau sa am mereu dreptate sau vreau sa fiu fericit?;
  4. Renunta la superioritate; superioritatea genereaza ostilitate, iar ostilitatea atrage intotdeauna energii negative;
  5. Renunta la nevoia de a avea intotdeauna mai mult; Sf. Francisc de Assisi spunea „dand… primesti”, exact in aceasta ordine;
  6. Renunta la a te identifica cu realizarile tale – tu ai generat realizarile, nu realizarile te definesc pe tine ca om;
  7. Renunta la ideea de reputatie – cand te intereseaza numai cum te privesc cei din jur, uiti complet de tine si de cum si cine esti tu ca persoana.

Ca si constatare generala, exista o diferenta de nuanta intre varianta originala si traducerea in limba romana, motiv pentru care profit de cate ori am ocazia de a asculta audiobook-uri citite de insusi Dr. Wayne W. Dyer.

Dr. Wayne W. Dyer despre puterea intentiei 
Dr. Wayne W. Dyer – about the Power of Intention
Despre Dr. Wayne W. Dyer puteti citi aici