Esti responsabil de mintea si gandurile tale si creezi tot ceea ce se afla in tine. Odata ce ai aflat acest lucru, te poti abandona si pur si simplu renunta la conflictul care exista in oricare dintre relatiile tale… Daca cei din viata ta decid sa perpetueze un comportament conflictual, confruntativ, pur si simplu <treci cu vederea> cand esti expus la acest comportament: <Nu multumesc>, spui in interior, <nu mai aleg sa ma infasor in mantia negativitatii. Cu exceptia cazului in care ma confrunt cu iubire, pur si simplu nu voi lasa negativitatea sa imi acapareze constiinta>.” ~ Dr. Wayne W. Dyer, Real Magic: Creand miracole in viata de zi cu zi.

Pentru a experimenta ceea ce se numeste Real Magic (termenul fiind considerat un paradox pentru ca Realitatea pare sa nu fie Magie si Magia pare sa nu fie Reala; Harry Houdini afirma ca Magia presupune iluzie si atunci cum poate o iluzia sa devina Realitate? Insa chiar si marele Harry Houdini a ajuns sa experimenteze acest Real Magic ca urmare a evolutiei si accesarii nivelurilor superioare pe harta constiintei umane) trebuie parcurse 3 etape de evolutie in calatoria numita viata:

1. Iluminare prin suferinta; „De ce eu?„, „De ce mi se intampla mie?” Sunt intrebari pe care ni le adresam adesea cand suntem confruntati cu o dificultate. Pentru a trece mai departe si a transcende dificultatile ai nevoie sa vezi imaginea de ansamblu si ceea ce poti invata din respectiva provocare; si cum altfel poti invata decat trecand prin situatii dificile? Trebuie sa invatam din greseli pentru a putea evolua. Daca nu invatam din greseli suntem condamnati in permanenta sa le repetam!

2. Iluminare prin rezultate. In aceasta etapa ne dam seama ca nu exista accidente si ca tot ceea ce ni se intampla ne este necesar pentru a invata anumite lucruri si a ne dezvolta. Ajungem sa privim rezultatele si consecintele a ceea ce ni se intampla ca sursa de invatare si sa ne punem intrebari de genul: „Ce pot invata din aceasta situatie?„, „Ce trebuie sa inteleg?„. Trecem de la abordarea „Saracul de mine!„, „Vai de mine!” la a invata „Cum pot crea rezultatul dorit utilizand la maxim ceea ce invat din tot ceea ce experimentez?„. Obstacolele devin provocari pline de invataminte.

3. Scopul. Cand ajungem aici intelegem ca totul in jurul nostru are un scop. Viata noastra este o paranteza in eternitate. Ne traim viata intre aceste paranteze. Dar contemplam permanent eternitatea – Universul, Dumnezeu … Fiecare experienta conduce la alta experienta si toate sunt menite sa ne descoperim scopul, misiunea pentru care am aparut pe acest pamant.

Cand ai gasit scopul (Dharma) incepi sa simti beatitudinea, implinirea menirii, linistea si cursul natural al vietii.

A contribui la cresterea altora, a oferi bunatate, armonie, dragoste sunt cai spre descoperirea scopului si menirii noastre pe pamant. Aminteste-ti permanent ca atunci cand se inchide paranteza, nu iei nimic cu tine material in eternitate. In acest moment experimentam pe pielea noastra ceea ce inseamna „Real Magic„.

Toti cei din jurul nostru ne sunt profesori / mentori, tot ceea ce ni se intampla ne pune de fapt pe drumul catre implinirea menirii noastre. Depinde de noi sa intelegem si sa alegem sa evoluam. Alegerea ne apartine!