La prima vedere Regula de 5 secunde este simpla. Ai timp 5 secunde (numarand 5,4,3,2,1) sa actionezi din momentul in care iti trece prin minte un gand sau o idee.

Spre exemplu – ma gandesc ca as face un pic de sport / as dansa… in 5 secunde trebuie sa actionez spre realizarea obiectivului meu; in caz contrar creierul meu va genera o multime de motive pentru a nu face acel lucru; practic creierul va incepe sa analizeze ideea, o va despica, si va gasi motive pentru a nu trece la actiune. Spre exemplu … „ma simt obosit, incep de maine„.

Apeland la amanare permanenta, ajungem practic sa batem pasul pe loc intr-o multime de privinte.

Cartea este de fapt un manifest catre curaj, catre a nu ne mai acorda acel timp in care sa permitem aparitia gandurilor negative, indoielii si sa invatam sa actionam la primul instinct in directia realizarii obiectivelor noastre.

Regula de 5 secunde te invata cum sa te schimbi, te ajuta sa capeti putere interioara si constientizare. Te ajuta sa pui in practica lucruri care te fac fericit. Te va ajuta sa te trezesti la timp. Te va ajuta sa devi proactiv in viata personala si profesionala.

Regula de 5 secunde nu iti mai permite sa gasesti scuze. Te va ajuta sa actionezi sub incidenta primului impuls, care de obicei este impulsul corect. Si in timp nici nu vei mai cauta scuze. In timp, aplicarea celor 5 secunde va fi sinonima cu „a avea curaj” – curajul de a deveni cea mai buna versiune a ta!

Indiferent ce varianta alegeti, carte sau audio, va recomand sa va faceti timp sa cititi / ascultati aceasta carte.

Mel Robbins – despre regula de 5 secunde

Si va spun pe cuvant! Aceasta regula este doar aparent … simpla!