Cei care urmaresc ceea ce scriu si cei care ma cunosc stiu deja ca sunt fan (daca pot folosi acest cuvant in acest context) Dr. Wayne W. Dyer, ale carui lucrari sunt foarte recunoscatoare pentru a le fi descoperit.

Dr. Wayne W. Dyer are un gand pe care l-am transmis si prin intermediul live-ului din martie 2021 din Comunitatea Dietetica, acela conform caruia:

„La trezire, lasati cuvantul „multumesc!” sa curga de pe buzele dvs., pentru ca acest lucru va va aminti sa incepeti 
ziua cu recunostinta si compasiune!”

Este obiceiul pe care incerc de ceva timp sa il integrez in rutina mea – ritualul de dimineata si sa imi creez conexiunile mentale necesare pentru ca acest gand sa fie primul (sau macar printre primele) care ma cuprind la trezire.

Am creat de curand un grup pe WhatsApp in care suntem inscrise cateva doamne dornice de mai multa disciplina prin inserarea unui ritual eficient in prima ora dupa trezire si incercam impreuna sa aplicam in viata reala regula 20/20/20 descrisa de Robin Sharma in Clubul 5 a.m.

Mai multe detalii despre acest demers au fost postate in grupul de Mindfulness – sub sintagma:

"Fii stapan pe dimineata ta - fa-ti viata mai buna!" ~ Robin Sharma.

In ceea ce ma priveste pe mine, incerc sa iau ziua asa cum vine. Nu imi impun limite si bariere. Evit sa ma gandesc la notiunea de timp si sa fiu in razboi cu acesta. Am incercat in ultimele luni sa accept faptul ca avem suficient de mult timp daca avem o buna organizare, drept care lucrez de ceva vreme la organizare si disciplinare. Si am descoperit ca da, exista timp, daca folosirea lui devine mai eficienta, iar sitagma NU AM TIMP este doar o alta credinta dintr-o serie lunga de credinte limitative.

Sunt constienta de importanta primelor minute la trezire pentru setarea mindset-ului de pornire (se spune ca primele 10 minute ale zilei iti determina intreaga zi), la fel cum sunt constienta de importanta acelor ultime 5 minute iainte de somn in programarea mentala a subconstientului.

Nu uit de apa calda cu lamaie, de a aplica regula 20/20/20 pe cat de bine posibil, de a scrie cateva randuri (in jurnal sau uneori direct la laptop) si de a ma organiza cu privire la ceea ce am de facut de-a lungul zilei.

"Viata este prea scurta ca sa nu profitati de talentele voastre! [...] 
V-ati nascut atat cu oportunitatea cat si cu responsabilitatea de a deveni legendari! 
Ati fost creati pentru ca sa realizati proiecte la nivel de capodopera, meniti sa indepliniti teluri neobisnuit de importante si construiti pentru a fi o forta a binelui pe aceasta mica planeta. 
Aveti in voi posibilitatea sa recastigati suveranitatea asupra maretiei voastre primordiale, intr-o civilizatie care a devenit cat se poate de necivilizata. 
Sa va recuperati caracterul nobil intr-o comunitate globala in care majoritatea oamenilor cumpara pantofi frumosi si lucruri scumpe, dar rareori investesc pentru a deveni mai buni.
Leadership-ul vostru personal va cere... NU! Va ordona sa nu mai fiti niste cyber zombie atrasi necontenit de dispozitive digitale si sa va restructurati viata pentru a intruchipa Maiestria, a da dovada de decenta si a renunța la egoismul care ii limiteaza pe oamenii buni!
Toți oamenii mari ai omenirii, femei sau barbati, au DARUIT, nu au LUAT!" ~ Clubul 5 a.m., Vrajitorul

O valoroasa sursa de inspiratie sunt articolele scrise de Lavinia Melania Bratu si podcasturile lui Andy Szekely cu privire la ritualul de dimineata, cartea si chiar aplicatia Clubului 5 a.m. referitor la aplicarea regulii 20/20/20 propusa de Robin Sharma, insa exista o serie de alte resurse on-line cu privire la ceea ce ar fi oportun sa facem la trezire dimineata.

Daca imi permiteti un sfat, totul trebuie adaptat noua, personalitatii, intentiei si programului nostru. Fiecare integreaza in rutina sa de dimineata acele obiceiuri care il fac sa se simta bine, care intr-adevar rezoneaza cu personalitatea lui si ii seteaza mindset-ul in directia dorita.

Cateva link-uri pe care le consider utile daca decideti ca inserarea unui ritual de dimineata poate fi oportun si pentru dumneavoastra:

Lavinia Melania Bratu – Ritualul de dimineata al unui om de succes!

Lavinia Melania Bratu – Ritualul de dimineata al lui Tony Robbins

Andy Szekely – Rutina mea de dimineata

Andy Szekely – 15 minute pentru o zi productiva

Morning Rituals of Tony Robbins, Oprah, Steve Jobs, Lady Gaga and the Most Successful People

5 Rituals that Predict Success / Robin Sharma

How to Wake Up Early / Robin Sharma

What is Inspiration? / Dr. Wayne W. Dyer

Concluzionand, acest articol nu intentioneaza a fi unul dintre multe altele care va vorbesc despre cum sa va alcatuiti o rutina de dimineata, ci mai degraba are menirea de a va aduce din nou aminte despre faptul ca esenta oricarui proces evolutiv este de a fi atent la tine insuti si a te intoarce de fapt la a fi, si ca fara aceasta atentie nu poate exista constientizare, nu poate exista acceptare, nu pot fi eliminate ganduri, cuvinte, comportamente blocante, credinte limitative, nu pot fi inserate noi obiceiuri si crea un nou mod de viata.

Si imi permit sa reiau in final cateva cuvinte ale Dr. Wayne W. Dyer folosite intr-un alt articol, dar relevante si pentru articolul de fata:

Uneori tot ce trebuie sa faci este sa te arati si sa fii atent… si muzica apare. Muzica Ta apare. Orice ar fi ceea ce cauti in viata ta este acolo pentru tine. Isi va face aparitia unde si cand este nevoie. Este intotdeauna in mintea ta. De orice ai nevoie pentru a completa acest proiect, sau orice ai nevoie sa creezi, totul este acolo. Poti sa te pregatesti si apoi sa lasi sa se intample. ~ dupa Dr. Wayne W. Dyer, Ambition to Meaning – The Shift