Dragilor, ceea ce urmeaza sa cititi sub numele Terapia Afirmatiilor este scris de draga mea Nicoleta Cotoi, initiatoarea rubricii zilnice – Afirmatii Magice din grupul de Mindfulness.

Asa cum am mai scris si intr-un articol anterior, puterea afirmatiilor este deja dovedita cand vine vorba despre crearea unui mindset orientat spre eliminarea anumitor blocaje si realizarea obiectivelor propuse.

Prin urmare va invit sa cititi articolul de fata si ii multumesc cu recunostinta Nicoletei pentru ca ni l-a pus la dispozitie!

Precizez ca expun parerea mea personala bazata pe practica zilnica timp indelungat, pusa in aplicare dupa ce am citit despre aceasta metoda in mai multe carti si articole – marturii ale unor persoane care si au schimbat viata, si au imbunatatit anumite aspecte ale vietii lor practicand si ei la randul lor terapia cu afirmatii si am inceput sa vorbesc despre aceasta terapie abia dupa ce eu am practicat cel putin 3 luni si am observat imbunatatiri in calitatea vietii mele.

Sunt aproape 4 ani de cand am luat o intens pe calea evolutie. Imi place sa cred despre mine ca am ales un drum potrivit pentru mine, plin de necunoscut dar frumos tare, plin de provocari – in care am constatat ca am foarte multe resurse si abilitati sa deblochez (ca la jocurile pe calculator) nivel dupa nivel si astfel sa aflu lucruri noi despre mine, sa am experiente noi, pline de traire, bucurie, entuziasm menite sa mi creasca increderea in mine, stima de sine, respectul si iubirea de sine.

Evolutia pentru mine inseamna sa ies din zona de confort, in momentul cand trupul, mintea se obisnuieste cu ceea ce faci, zici, mananci, locul unde mergi, drumul pe care o iei sa ajungi la piata, casa, job, job ul pe care il ai, etc… si nu aduci nimic in plus totul devine o rutina si apare monotonia, apare stagnarea, apare plictiseala, apare tristetea.

Suntem fiinte Divine venite sa experimentam, sa ne experimentam, sa ne cunoastem pe noi insine si asta se poate face doar prin traire, prin actiuni, prin experiente, prin a participa la viata si la ce are viata sa ne ofere fara frica si limitari. Sa lasam viata sa curga prin noi si sa ne bucuram de fiecare clipa care ne este data, sa fim prezenti in ceea ce vedem, ce auzim, ce facem, ce vorbim… sa fim prezenti in viata. Cand ma ascult, ma observ, devin atenta la mine, la gandurile si la emotiile mele devin propriul meu observator si vindecator. Cine stie mai bine decat mine ce ganduri imi trec prin minte, ce emotii ma patrund in timpul zilei, ce sentimente am in diferite situatii sau ce as vrea sa spun si nu spun si tin in mine si se acumuleaza energii care mai apoi se transforma in dureri prin diferite zone ale corpului.

Tot ceea ce ne spunem este o afirmatie pentru mentalul nostru, ori ca spunem despre noi ca suntem rai, prosti, neatenti, ca suntem dezordonati, ca suntem incapabili sa facem ceva… este o afirmatie iar creierul ia acea informatie si o transpune in realitatea noastra creand situatii care sa ne arate ca asa este… cum am gandit noi despre noi. La fel si daca gandim ca suntem buni, ca meritam, ca reusim, ca suntem apti sa facem ceva, ca lumea este buna si ca cei din jur ne sunt alaturi in acest proces numit viata si ca toti din jur ne sunt oglinzi, ca ceea ce nu ne convine la cei din jur sunt de fapt situatii si comportamente pe care nu le acceptam la noi sau nu suntem constienti ca le avem si atunci ne sunt aduse in fata noastra prin cei din jur pentru a putea deveni constienti de ele.

A gandi intr-un anume fel este un obicei preluat inca din perioada intrauterina, preluat de la parinti, persoane din jurul nostru, scoala, societate si manifestat mai apoi ca si tipar mental propriu fara sa stim ca de fapt nu este obiceiul nostru ci ne a fost imprumutat. O data ce devenim constienti de acest obicei putem sa invatam sa il schimbam in favoarea noastra.

Tiparele mentale pot fi observate in functie de acele paliere ale vietii in care avem blocaje… exemple de tipare:

 • Viata este grea…
 • Oamenii sunt rai…
 • Banii se castiga greu…
 • Timpul trece si imbatranim….
 • Boala este ceva grav….
 • Kilogramele se dau jos greu…
 • Mancam sa avem energie si putere….

Si sunt multe alte tipare care ne tin din a avea o viata plina de bucurie si fericire.

Studiile au aratat ca sunt necesare numai 21 de zile pentru ca un obicei nou sa prinda radacini. Repetarea zilnica, cel putin 21 de zile, a anumitor afirmatii duce la inlocuirea unui tipar vechi de gandire cu unul nou, benefic, constructiv si sanatos pentru minte, trup si suflet.

Prin afirmatii descoperim mai repede puterea cuvintelor simple si alinatoare de a rezolva orice problema in orice domeniu, de la stima de sine si emotiile starnite de frica pana la gandirea critica si iertare, de la sanatate si imbatranire pana la succesul in munca, bani si prosperitate si de la iubirea de sine pana la prietenie, iubire si intimitate.

Orice boala, blocaj, esec are in spate un mesaj ce are nevoie sa fie conștientizat; de aceea in paralel cu afirmatiile intrebati-va….

 1. Ce am eu de invatat din aceasta experienta?;
 2. Cu ce din mine am atras aceasta experienta in realitatea mea?
 3. Care sunt cauzele emotionale ale acestei boli/ blocaj/ stari?

Luati o afirmatie menita sa va ajute pe o anumita ramura a vietii unde credeti ca aveti mai mare nevoie si rostiti-o cu voce calma de 21 ori – in acelasi timp (rezervati-va in fiecare dimineata 10, 15 minute pentru a face aceasta terapie)… timp de cel putin 21 zile (dar… din experienta proprie va spun ca cu cat este mai adanc implementat tiparul mental cu atat mai mult este necesar sa practicati mai mult timp – sincer chiar toata viata de acum inainte deoarece daca dorim o viata frumoasa este nevoie sa gandim doar bine si frumos despre noi de acum incolo).

Exemple de afirmatii care pot fi folosite pe diferite ramuri ale vietii:

 1. Eu sunt dintotdeauna sanatate radianta!
 2. Eu sunt dintotdeauna autovindecare!
 3. Eu sunt dintotdeauna vindecare din interior spre exterior!
 4. Eu sunt dintotdeauna sistemul imunitar activat!
 5. Eu sunt dintotdeauna bucurie! (depresie, diabet si pentru alte boli care duc la pierderea bucuriei de a trai)
 6. Eu dintotdeauna aud cu claritate! (probleme ale urechilor);
 7. Eu dintotdeauna vad cu claritate! (probleme ale ochilor)
 8. Eu sunt dintotdeauna starea de bine!
 9. Eu dintotdeauna ma simt din ce in ce mai bine!
 10. Eu sunt dintotdeauna recunostinta! (cancer – boala omului nemultumit – plus afirmatie corespunzatoare organului la care el se manifesta);
 11. Eu sunt dintotdeauna iertare!
 12. Eu sunt dintotdeauna intelegere divina!
 13. Eu stiu dintotdeauna cauzele emotionale ale bolii mele!
 14. Eu sunt dintotdeauna remediul potrivit pentru mine!
 15. Eu sunt dintotdeauna iubire de Sine!
 16. Eu sunt dintotdeauna vindecat!
 17. Eu sunt dintotdeauna capacitatea de a ma autovindeca!
 18. Eu sunt dintotdeauna doctorul interior activat maxim!
 19. Eu sunt dintotdeauna viata traita usor, frumos si bine!
 20. Eu sunt dintotdeauna liniste si pace interioara! (ficat)
 21. Eu sunt dintotdeauna claritate! (zona capului)
 22. Eu sunt dintotdeauna mintea nelimitata a lui Dumnezeu! (zona capului)
 23. Eu sunt dintotdeauna comunicare eficienta! (zona gatului)
 24. Eu sunt dintotdeauna iubire de adevar! (zona gatului)
 25. Eu sunt dintotdeauna in armonie cu partenerul/partenera meu/mea! (plamani)
 26. Eu sunt dintotdeauna curaj! (rinichi)
 27. Eu sunt dintotdeauna eliberat de trecut!
 28. Eu sunt dintotdeauna flexibil !(genunchi)
 29. Eu sunt dintotdeauna indrazneala! (rinichi)
 30. Eu sunt dintotdeauna pace! (ficat, stomac)
 31. Eu sunt dintotdeauna ghidat de Sinele meu Divin !(picioare)
 32. Eu sunt dintotdeauna iubire in manifestare! (circulatie sangvina)
 33. Eu sunt dintotdeauna in contact cu corpul meu!
 34. Eu sunt dintotdeauna prietenul cel mai bun al corpului meu!
 35. Eu sunt dintotdeauna medicul ideal!
 36. Eu sunt dintotdeauna smerenie!
 37. Eu sunt dintotdeauna iertare de Sine!
 38. Eu sunt dintotdeauna sanatos!
 39. Eu sunt dintotdeauna modalitatea eficienta de vindecare!
 40. Eu sunt dintotdeauna conectat la Sinele meu Divin!
 41. Eu sunt dintotdeauna puterea de a ma elibera de trecut!
 42. Eu sunt dintotdeauna puterea de a ierta!
 43. Eu sunt dintotdeauna credinta!
 44. Eu sunt dintotdeauna vointa!
 45. Eu sunt dintotdeauna intentie!
 46. Eu sunt dintotdeauna fermitate!
 47. Eu sunt dintotdeauna creatorul realitatii mele!
 48. Eu sunt dintotdeauna in siguranta!
 49. Eu sunt dintotdeauna libertate!
 50. Eu sunt dintotdeauna bun și bland cu mine!

Spor la practicat!!!🙏🙏🙏

Fie ca Divinul din noi sa faca in fiecare clipa ceea ce are nevoie sa-si manifeste sclipirea si puterea interioara in raport cu legile Universale!!!

Va pup si va imbratisez cu drag!!!

Nicoleta Cotoi🤗😘🌺

Multumim Nicoleta pentru articolul tau extrem de valoros si va incurajez pe fiecare dintre voi sa apelati la Terapia Afirmatiilor in diferitele domenii ale vietii voastre despre care simtiti ca nu sunt tocmai satisfacatoare, chiar daca nu credeti in acest lucru de la inceput si sa testati capacitatea si puterea noastra mentala de autosugestie si creatie!