Tu ce seminte ai plantat astazi? Se spune ca ceea ce plantam astazi vom culege maine, si orice alegem sa facem pentru noi astazi, va avea rezultate maine. Prin urmare atentia acordata noua insine devine din ce in ce mai importata, pentru ca fiecare obicei instalat, fiecare lucru facut pentru dezvoltarea noastra personala, fiecare investitie in noi insine si fiecare 5 minute acordate zilnic noua insine, fiecare clipa de atentie constienta, de observatie si de prezenta, pun bazele unui sine mai echilibrat, mai stabil si de ce nu? mai bun si mai implinit!

In fiecare zi, constient sau inconstient, plantam ceva in vietile noastre, fie ca este in ceea ce facem, in munca noastra, in cariera pe care o avem, in pasiunile noastre, sau in viata si relatiile noastre personale. 

Daca plantam onestitate in timp vom culege incredere; daca plantam bunatate si blandete in timp ne vom consolida relatiile cu cei din jurul nostru fie ca vorbim despre familie, prieteni sau simple cunostinte. Daca plantam perseverenta si consecventa vom culege in timp rezultate. Daca plantam iertare vom culege liniste si pace interioara. Daca plantam macar putina atentie si timp pentru noi insine vom obtine cu timpul evolutie.

"Fiecare om are propria gradina in care planteaza seminte. Si fiecare, dupa o vreme, culege exact ceea ce a semanat. Iar daca nu plantează el, altii vor planta in gradina sa, iar el va culege roadele, dar in acest caz, nu el a ales semintele. Ai grija de gradina mintii tale si insamanteaza chiar tu ceea ce vrei sa culegi dupa o vreme! - Gabriel Manolache.

Pana la urma tot ceea ce este viu porneste de la o simpla samanta, samanta fiind esenta vietii in sine. Culegem ceea ce semanam. Se spune ca aceasta este legea cerului si legea recoltei lui Dumnezeu.

Este o lege, irevocabil hotarata in cer dinainte de crearea acestei lumi, pe care se bazeaza toate binecuvantarile; Si cand obtinem orice binecuvantare de la Dumnezeu, aceasta este prin supunere fata de acea lege pe care este bazata binecuvantarea” (Doctrina si Legaminte 130:20-21).

Culegem ceea ce semanam.

Recolta lui Dumnezeu este mai glorioasa decat ne putem imagina. Asupra celor care Il onoreaza, binecuvantarile Lui sunt revarsate intr-o „masura buna, indesata, clatinata, care se va varsa pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura” (Luca 6:38).

Tu ce seminte ai plantat azi?

Raspunsul la intrebarea aceasta mi-a adus cele mai multe beneficii in viata si mi-a aratat ca secretul fericirii si al succesului nu e nici secret si nu e nici complicat, dimpotriva.

Orice problema sau suferinta ai azi, ai ajuns la ea printr-un proces. Kilograme in plus, datoriile sau lipsa unei scop sunt rezultatele actiunilor mici, zilnice si poate inconstiente in lunile si anii precedenti.

Asadar, solutia e tot in procese, dar probabil in sens opus. Roma nu a fost construita intr-o zi, dar muncitorii au pus caramizi zilnic. Lipsa de rabdare si lipsa de dragoste pentru proces e sursa suferintelor noastre. Vrem totul acum si rezultatul e ca nu avem nimic, niciodata.

Asta se poate schimba azi!

Ce seminte ai plantat azi pentru viata mai buna de maine?Pera Novacovici

„Daca plantezi cinste, vei culege incredere. Daca plantezi bunatate, vei culege prietenie. Daca plantezi smerenie, vei culege maretie. Daca plantezi perseverenta, vei culege satisfactie. Daca plantezi harnicie, vei culege succes. Daca plantezi iertare, vei culege impacare”. Mircea Olariu

O alta perspectiva se refera la noi in relatie cu ceilalalti. Nu putem forta pe cineva sa ne asculte mesajul, indrumarea, sfatul, daca nu isi doreste. Dar nu trebuie sa subminam niciodata puterea pe care o are subconstientul atunci cand plantam o samanta.

Mintea umana este o gradina in care pot fi plantate semintele crearii unui mindset pozitiv la fel cum pot fi plantate semintele indoielii, ale sperantei sau semintele favorizante aparitiei unor noi idei sau chiar sentimente. Nu este nevoie sa incercam sa convingem pe cineva sa ne aprobe ideile, dar putem prin puterea exemplului, prin povesti reale, sa plantam samanta adanc in subconstientul celui de langa noi. Evident acest lucru trebuie facut doar in beneficiul real al acestuia la fel cum plantam seminte in beneficiul nostru real.

Can Someone Plant Thoughts in Your Mind? – Sadhguru